Ще видим, рано или късно, колко е важно да постигнем, в човешкото съзнание, радикална революция!!! Кризата е криза на съзнанието!Криза, която вече не може, да приема остарелите норми, остарелите модели, древните традици, фанатичните доктрини..!С оглед на днешния свят, с всичкото страдание, конфликти, унищожителна бруталност, агресия, и т. н. ... Човек не се е променил!Все така брутален, груб, агресивен, присвояващ, състезаващ се!И си е изградил общество по тези правила.Едно общество на задълбочаващи се противоречия, психози, комплекси, предрасъдаци..едно общество, където дистанцията между хората се засилва с всеки изминат ден..едно общество без вяра и упование в Бог!Имайте в предвид, че когато силата на Любовта победи любовта към силата, тогава и само тогава ще бъдем щастливи - истински живи! Вярвам, че голата истина и безусловната Любов ще имат последната дума на края!

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Зората на Космическото сърце

Медитацията не е нещо, което се учи, тя просто се случва. Протягаш отворената си длан към  Небето и то я докосва, ако я стиснеш в опит да го уловиш, опитомиш, изучиш, ще останеш с празни ръце... невъзможно е да хванеш безкрайността... но това не е и необходимо, за да се любуваш на нейната прелест, просто да се наслаждаваш на мига...
От скоро на Земята е достъпно едно ново ниво на съзнание, един нов тип светлина , нова есенция. Целта на тази медитация е да ви направи будни за тази светлина, да я преживеете, да постигнете директен, непосредствен , жив опит с тази изключително издигната и пречистваща вибрация. Дори да нямате никакъв опит с медитирането не се обезкуражавайте, твърде възможно е това да е се окаже по-скоро плюс, от колкото минус . Просто опитайте, не съществува по-добър начин да установите, да проверите за себе си дали ще се получи или не... Дори ако не се получи от първия път това не е означава, че въобще нямате шанс да преживеете Зората на Космическото сърце...
Най-подходящото време за медитацията е по изгрев слънце, самият изгрев е жизненоважен за нейния успех, за нейното случване. Разбира се, ако имате отлична способност за жива визуализация и ако можете пълно и точно да си представите изгрева може да си спестите ставането по тъмно... Все пак поне първите няколко пъти е по-добре да не си спестявате това удоволствие...
            Застанете в удобна на вас поза с изправен гръбнак и с лице на Изток. Почувствайте, усетете, вдишайте утринната свежест... Винаги преди пукването на зората във въздуха се носи един особен аромат, предвкусване, предчувствие, специфична приятна тръпка, породена от очакването на новия ден... Вдишайте този аромат, бавно и дълбоко, нека изпълни целите ви дробове , нека чувството на ведрина и свежест ви изпълни, позволете му да ви обхване изцяло... Издишайте, отново бавно и спокойно , без напрежение, без усилие и продължете да дишате по този начин утринната ведрина и свежест, бавно, спокойно и ритмично... Почувствайте, усетете, вкусете колкото можете по-пълно и всеобхватно атмосферата на миговете точно преди появата на слънцето... Забравете всичко останало, оставете го поне за малко и се потопете , колкото е възможно по-пълно , по-цялостно, по-изцяло в непосредствените усещания на сетивата си, това ще предопредели дълбочината и интензивността на преживяването през което ще преминете... Превърнете се целите в Очакване, в очакване на новия Ден!
Наблюдавайте как небето изсветлява и се подгответе за най-важния миг, продължавайки  бавното и ритмично дишане на утринната ведрина, мига, в който първият, наистина първият лъч на Слънцето ще достигне непосредствено до вас , нещо повече той ще проникне във вас... Потънете изцяло в този прекрасен, свещен и тайнствен миг , защото нещо ще се случи , нещо за което трябва да сте максимално будни и осъзнати! Нещо невиждано, велико, тайнствено, съкровено... Първият лъч на Слънцето ще проникне директно във вашето Сърце, внасяйки светлината и величието на утрешния Ден! Нещо повече, той ще докосне един скрит център в Сърцето ви, ще го накара да затрепти, да засияе! Бъдете будни и осъзнати за точно този миг , в който нещо в Сърцето ви ще се отвори, ще разцъфне, ще засияе... Сърцето ви ще се изпълни с една безкрайно ярка мека портокаловозлатна светлина, по-ярка и по-лъчиста дори от изгряващото Слънце. Тази светлина ще ви преизпълни с усещането за мека, всепроникваща, всеобхватна сияйна топлота, съчувствие, разбиране, близост, тази светлина идва директно от Източника на всичко-Бог. Той винаги е бил там и сега вие, окъпани от неговата любов и състрадание, разбирате това... Той никога не ви се е сърдил за нищо, никога не е бил ядосан, а само ви е викал, непрестанно ви е призовавал в своята безмерна любов, за да се завърнете в Него. Тази мека протокаловозлатна светлина е именно неговият любящ зов, призив към вас. Тази всепроникваща дълбока пречистваща светлина е изцелението, което Той ви праща! Толкова дълго сте били разделени , страхът и вината са оставили много големи и дълбоки рани в душата ви! Отдайте се на светлината струяща от Бог , нека тя ви изпълни, позволете й да проникне и най-големите ви дълбини, тя носи изцеление, тя самата е Изцелението. Допуснете я до всички кътчета, тъмни места в душата си, оставете я, позволете й да окъпе всичките ви рани и те мигновено ще заздравеят, просто ще изчезнат сякаш никога не ги е имало... Това е любящото божествено състрадание – безкрайно топло и нежно, всепроникващо и всеобхватно и безкрайно целебно!  
Нека меката портокаловозлатна светлина ви изпълни до краен предел, нека дори да започне да прелива! Оставете я да прелее и да залее всичко и всички около вас! Самото пространство, птиците, дърветата, животните , тревата , земята... Почувствайте как от Сърцето ви към центъра на Земята започва да се излива река от топлина, любов, съчувствие, близост, съпричастност, и светлина... Всичките ви притеснения и страхове биват отнесени от божествената светлина към центъра на Земята, защото в нея също бие Сърце, което приветства вас и вашето завръщане в лоното на Битието... Почувствайте това любящо Сърце и меката нежна портокаловозлатна светлина изливаща се от вашето собствено Сърце към Него... Ще усетите пулс, няма нужда да си го представяте, просто ще го почувствате с цялото си същество... Пулсът, с който бие земното Сърце, е пулсът с който бие вашето Сърце – пулсът на Бог. Сега вашето Сърце бие с ритъма на Космическото Сърце, с ритъма на цялата Вселена!
Ще чувствате този ритъм във всичко и навсякъде, в камъните, в дърветата, в хората, и едва тогава в цялото ви същество ще изгрее зората на разбирането, че всички сме Едно! Тази есенция ще премахне всички блокажи и ще трансформира  натрупан във вас страх и вина просто в чиста светлина! Във вас ще се случи велика трансформация , защото превръщайки пулса на космическото Сърце във ваш собствен ритъм , вие се трансформирате в Същество от Любов и Светлина!


Некрос

Няма коментари:

Публикуване на коментар