Ще видим, рано или късно, колко е важно да постигнем, в човешкото съзнание, радикална революция!!! Кризата е криза на съзнанието!Криза, която вече не може, да приема остарелите норми, остарелите модели, древните традици, фанатичните доктрини..!С оглед на днешния свят, с всичкото страдание, конфликти, унищожителна бруталност, агресия, и т. н. ... Човек не се е променил!Все така брутален, груб, агресивен, присвояващ, състезаващ се!И си е изградил общество по тези правила.Едно общество на задълбочаващи се противоречия, психози, комплекси, предрасъдаци..едно общество, където дистанцията между хората се засилва с всеки изминат ден..едно общество без вяра и упование в Бог!Имайте в предвид, че когато силата на Любовта победи любовта към силата, тогава и само тогава ще бъдем щастливи - истински живи! Вярвам, че голата истина и безусловната Любов ще имат последната дума на края!

понеделник, 17 януари 2011 г.

Силата на намерението

              Едно единствено намерение може да преобрази Вселената  

Може да ви се стори невероятно и дори смешно, налудничаво и откачено, но това е факт. Едно единствено фокусирано намерение може да преобрази цялата Вселена. Но какво всъщност е намерението ?
            Намерението е чиста фокусирана воля въплътена в необвързано с нищо желание. Вие казвате просто “Да Бъде” и фокусирате цялото си внимание и воля върху тези думи, не ви интересува нито как ще бъде, нито защо, вие казвате в настоящето “Да Бъде” и толкова, и то ще бъде, даже ще пребъде…       Опитайте, опитайте да привлечете нещо съзнателно в живота си. Определете желанието си, и след това го освободете от предразсъдъците и прекалените емоции, те са огромен товар, а за да се сбъдне желанието ви, то трябва да е по-леко от вятъра. Не обвързвайте желанието с начина му на реализация, начините са безброй и избраният от вас може да не е най-удачния, оставете Вселената да реши. Тя ще се погрижи за подробностите, вие не мислете за тях. Искате да срещнете любовта на живота си? Възнамерето го, нека то да е вашето намерение, “Аз срещам, любовта на живота си!”, тези думи са достатъчни, това е намерението. Фокусирайте цялата си воля и внимание върху него, не позволявайте на никакви мисли или чувства да ви отклонят, не позволявайте никакви пречки, които може да ви изникнат на ум да ви разсеят, “Аз срещам, любовта на живота си!”, освободете намерението от подробности, “как”, “къде”, “кога”, “защо” и тн. , те са излишни , те са ненужен товар. Направете го и вие ще срещнете любовта на живота си, намерението ви ще преобрази Вселената, ще подреди случайностите и събитията по-най удачния начин съобразявайки се със законите на кармата и на свободната воля. Намерението е огромна сила, то трансформира и преобразява, то подрежда Вселената, няма пречка, няма задънена ситуация, която да не може да бъде преодоляна с простото фокусирано намерение “Ситуацията се разрешава!” или “Ситуацията е разрешена!”. Силата на фокусираното намерение идва от волята и вниманието, която въплътите в него.
            Вашето внимание е фокусиране на съзнанието ви, фокусиране на чиста енергия на съществуване. Това фокусиране придава битие и прави намерението ви реално, измеримо, то му дава силата и енергията да преобрази Света. Намерението винаги трябва да е насочено към настоящето, към този миг, защото само той е реален, той е Реалността. Бъдещето и миналото са абстрактни идеи рожби на ума, те нямат битие сами по себе си. Настоящето притежава Битие, то самото е Битие, за да се реализира намерението ви то трябва да се изпрати в Битието, в Реалността. Ако до сега желанията ви не са се сбъдвали то е защото никога не сте ги насочвали там, където трябва. Казвате “Искам да ми се случи еди какво си” или пък “Искам да бъда щастли-в/а” Акцента пада върху това “искам” е и какво като искате? Единственият смисъл, който Вселената вижда в това е, че вие искате да искате е и ще си искате. Освен това желание е насочена към неопределеното бъдеще, а то е само една илюзия на ума, то не е реално, винаги има утре... Докато казвате ще искате нещо да стане “утре” то никога няма да стане, защото винаги има утре. Кажете “Днес”, “Сега”, “В този миг”, това е Реалността това е Битието...           Освен това вашето желание е обременено от куп други мисли “Трябва да стане еди как си, защото иначе ще е ужасно ако не стане”, “Трябва да стане скоро щото вече не ми се чака”, “Абе то как ще стане”, “Абе то май изобщо не може да стане.” и така нататък до безкрай, това е разпиляване на вниманието, пилеене на енергия в безсмислени мисли, вместо да съсредоточите цялото си съзнание, воля и енергия в едно намерение вие я пилеете в няколко десетки празни безсмислени мисли. Не пилейте енергията си, а я фокусирайте и използвайте, тогава намеренията ви ще се реализират. Това е  Магията, едно единствено фокусирано намерение.
Едно единствено намерение способно да преобрази Вселената.        

Откъс от книгата на Некрос "Философия на живота"

Няма коментари:

Публикуване на коментар