Ще видим, рано или късно, колко е важно да постигнем, в човешкото съзнание, радикална революция!!! Кризата е криза на съзнанието!Криза, която вече не може, да приема остарелите норми, остарелите модели, древните традици, фанатичните доктрини..!С оглед на днешния свят, с всичкото страдание, конфликти, унищожителна бруталност, агресия, и т. н. ... Човек не се е променил!Все така брутален, груб, агресивен, присвояващ, състезаващ се!И си е изградил общество по тези правила.Едно общество на задълбочаващи се противоречия, психози, комплекси, предрасъдаци..едно общество, където дистанцията между хората се засилва с всеки изминат ден..едно общество без вяра и упование в Бог!Имайте в предвид, че когато силата на Любовта победи любовта към силата, тогава и само тогава ще бъдем щастливи - истински живи! Вярвам, че голата истина и безусловната Любов ще имат последната дума на края!

вторник, 28 декември 2010 г.

Ново отношение към Живота и Вселената!

   Погледнете на Живота и Вселената с нови очи, към това ви приканвам. Стига измислени оправдания, че ви болят очите или, че сте слепи! Стига сте се оправдавали, че не гледате, защото не ви харесва това, което виждате. Какво правите, за да го промените ? Какво правите ? Дори опитвате ли? Отговорът за много много от вас е НЕ! Оплаквате се хленчите, че не си харесвате живота, че сте нещастни, че не ви върви, че всичко е против вас, че не можете да промените нищо, СТИГА! СТИГА! СТИГА!!! 
Това са оправдания... глупави оправдания... много глупави оправдания... много ама много глупави оправдания... казах ли вече че това са глупави оправдания ? Да съм и да не съм добре е да го има току виж се замислите и го забележите, това са глупави оправдания за вашия мързел, за вашия страх. 
Не ви харесва живота, който живеете? Тогава променете го! Какво не е толкова лесно? Прависте много по-лесно е ! Абе какво изобщо правите всъщност? Четете книги, прекрасни книги, ровите се из красиви философии и учения. Учения, които съдържат Истината и водят към Нея и толкова! Затваряте книгата и забравяте всичко! Което сте прочели и недочели и всичко, което ви е развълнувало оставя само блед спомен в паметта ви. Излизате си от вкъщи потапяте се в сивото си отвратително ежедневие и толкова! Нищо от това, което сте прочели или осмислили не е излязло от вас. Нищо от тази прекрасна мъдрост не сте приложили в живота си! 
Защо се оплаквате тогава? Толкова пъти пред вас е било решението, което е можело да промени коренно живота ви, да ви донесе щастието и удовлетворението. А вие не сте го взели от страх и несигурност. А то е щяло да унищожи единствено този страх и тази несигурност! Толкова е просто! Живота си ви е все същия, както си е бил и преди, сив скучен и безсмислен. Защо тогава четете хубави книги? Защо се ровите в източната и западната мистика? За вас тя си остава просто купчина думи върху хартия или на монитора на компютъра, нищо повече... а може да промени живота ви! Може да върне цветовете в ежедневието ви... може да върне изгубения смисъл на Живота Ви! 
Изборът е пред вас, направете го и повече не се оплаквайте, хич не смейте да се оплаквате, вие правите живота си такъв какъвто е, оплаквайте се от себе си, в това има някакъв смисъл, не голям но все пак има, все пак е нещо! 
Ако най-накрая приемете истината скрита в източната и западната мистика то ще погледнете на Вселената и Живота с нови очи! Ще придобиете нова гледна точка, ще поемете своята роля в глобалната еволюция. Няма вече да ви е страх от проблемите и трудностите, напротив проблемите ще се плашат от вас. Защото вие ще знаете какво и как може да направите, а то никак не е малко, да никак не е малко Вие знаете и сега каква е вашата роля, просто не искате да я приемете, все още не можете да я приемете, защото сте несигурни, защото ви е страх, че ще се провалите, че трудностите ще ви сломят... Я чакай малко... тук има нещо гнило! ТА ТЕ ВЕЧЕ СА ВИ СЛОМИЛИ! 
Поемете вашата роля във Вселената, заемете своето достойно място. Приложете мъдростта и познанието, което имате в живота си. Ще се обърнете с ново отношение към Вселената, и тя ще ви откликне, тя винаги откликва, няма друг начин, затова е вселена – да откликва... Вместо със страх и несигурност ще се обърнете към нея преизпълнени с Любов и Живот и тя ще ви отвърне със същото! Тя няма да изпречи преграда на пътя ви без предварително да ви е показала как да я преодолеете. Няма да е вече страшна и опасна, отнасяща се към вас както и скимне. Няма да е Вселената, в която вие сте просто пионка подхвърляна от произволи и случайности. Ще изградите с Вселената нов начин на взаимодействие и сътрудничество. Вселената е отредила едно достойно място за вас време, е да го заемете! Всеки от вас има по една красива Мечта, просто я последвайте и Вселената ще ви разкрие Пътя!


Откъс от книгата "Философия на живота" от Некрос

Няма коментари:

Публикуване на коментар